czwartek, 26 czerwca 2014

Ż jak Żołądek



        W ciągłym stresie, bieganinie i pośpiesznym jedzeniu ludzie coraz częściej cierpią na wrzody żołądka. Pierwszymi objawami tej choroby jest pieczenie w żołądku, mdłości i wzdęcia. Lekarze odkryli, że winę za tę chorobę ponosi bakteria Helicobacter pylori. Pokonanie tej bakterii lekami trwa dość długo, dlatego można złagodzić chorobę i przyśpieszyć wyzdrowienie popijając napar z następującej mieszanki: trzeba zmieszać po 50 g ziela dziurawca, kwiatu rumianku, liścia babki lancetowej, ziele krwawnika i siemienia lnianego. Codziennie rano dwie łyżki stołowe ziół zalewamy wrzątkiem i parzymy pod przykryciem pół godziny. Po zaparzeniu odcedzamy i pijemy po kilka łyków między posiłkami przez cały dzień.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz